미국의 인기 닭고기 요리로는 치킨 윙을 손꼽습니다.
미국의 키친윙 식당으로 윙스탑(Wingstop), 버팔로 와일드 윙(Buffalo Wild Wings)등이 유명한데요.
미국민들은 치킨윙 식당에서 스포츠 경기을 구경하며 즐기는 경우가 많습니다.
보통 4인 가족이 가면, $50~100불 정도가 듭니다.
이 키친윙을 저렴한 비용으로 간단한 조리로 만들 수 있는 레시피를 알려 드리려고 합니다.
Chicken wings are one of America's most popular chicken dishes.
Wingstop and Buffalo Wild Wings are famous American chicken wing restaurants.
Americans often enjoy watching sports at Chicken Wing restaurants.
For a family of four, it usually costs around $50-100.
I would like to share with you a recipe that can make this chicken wing with the simple recipe at a low cost.
[재료 Ingredients]
치킨윙 Chicken Wings
정종 또는 우유 Sake (or Milk)
소금, 후추, 갈립 파우더 Pepper, Salt, and Garlic Power
(1) 먼저 치킨 윙을 물로 씻고, 날개 주위에 털을 잘라줍니다. First, wash the chicken wings with water and cut the fur around the wings.
(2) 정종과 물 (또는 우유)에 담그고 10분 정도 둡니다.
Leave the chicken inside the sake or water (or milk) for 10 minutes.
(3) 물에서 건져서, 후추, 소금, 갈립 파우더를 골고루 뿌려 줍니다.
Remove the wings from water and sprinkle pepper, salt, and garlic powder evenly.
(4) 에어프라이어에 380°F(193°C)에 8분 정도를 조리합니다.
Cook in the air fryer at 380°F(193°C) for about 8 minutes.
(5) 8분 후에 뒤집고, 또다시 8분을 조리합니다.
Turn it over after 8 minutes and cook for another 8 minutes.
(6) 상황에 따라 추가 몇 분 정도 더 조리합니다.
Depending on how it cooks, cook for a few more minutes until it's fully baked.
초간단 키친 윙 요리입니다.
취향에 따라 소스를 추가해 드세요.
This is a very simple chicken wing dish.
Add sauce according to your taste.
생각보다, 간단하고 저렴한 가격에 가족들과 함께 먹기 좋은 요리입니다.
This recipe is not that complicated, that is easier to eat with the family.
만약, 양념 소스를 만들고 싶으시면 아래의 양념으로 만들 수 있습니다.
If you want to make a seasoning sauce, you can make it with the recipe below.
양념 핫소스는, 초벌구이 후 소스를 발라서 다시 구워도 되고요. 소스를 끓여서 그냥 찍어 먹어도 됩니다.
The wings can be grilled again after glazing with the seasoned hot sauce.
Or, you can also just boil the sauce and for dipping.
[ 핫소스 양념 ] Hot source seasoning
- 스리라차 칠리 소스 5T (또는 핫소스) 2 Tablespoon of Sriracha hot chili source (Or Hot source)
- 녹인 버터 2T 2 Tablespoon of Melted butte
- 설탕 1T 1 Tablespoon of Sugar
- 식초 1T 1 Tablespoon of Vinegar
- 케찹 1T 1 Tablespoon of Ketchup
스리라차 소스는 1980년에 후이 풍 푸드에서 처음으로 출시한 제품으로, 베트남인 데이비드 쩐(David Tran)이 개발했습니다.
보드 피플인 쩐은 전쟁을 피해 미국에 정착한 이후 마음에 드는 칠리소스가 없다는 개인적인 이유로 직접 소스를 만들었습니다.
스리라차 소스는 타바스코 소스보다 식초가 적어서 시큼한 맛이 덜하고 케찹과 비슷한 질감을 갖고 있습니다.
Sriracha Sauce was first originated by Hui Pung Foods in 1980 and was developed by Vietnamese David Tran.
Tran, a board people, made his own sauce for personal reasons that he didn't have a favorite chili sauce after he settled in the United States to escape the war.
Sriracha beef has less vinegar than Tabasco sauce, so it is less sour and has a texture similar to ketchup.
스리라차 만드는 법 How to make sriracha
재로: 할라피뇨 고추 700g, 마늘 4개(20g), 설탕3Ts(37.5g), 소금 1Ts(18g), 물 70ml, 식초 100ml
Ingredients: 700g jalapeno pepper, 4 garlic (20g), 3Ts (37.5g) sugar, 1Ts (18g) salt, 70ml water, 100ml vinegar
결론은, 스리라차는 만드는 것보다는 그냥 사드시길 바랍니다!!
In short, I recommend you to just buy Sriracha rather than to make it!! LOL :))
(출처 Source: https://namu.wiki/w/%EC%8A%A4%EB%A6%AC%EB%9D%BC%EC%B0%A8%20%EC%86%8C%EC%8A%A4)
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