안녕하세요~~~
제가 오늘은 단단하고 부드러운 머랭 만들 수 있는 팁과 비결을 가르쳐 드리겠습니다.
Hello~~
Today I'm going to tell you tips and ways you can make your meringue perfect.
제가 몇 번 실패하다 성공을 했는데요. 처음 실패했을 때는 너무 힘들고 어렵다고 생각했어요.
근데 아주 중요한 비결을 알고 나서 되게 쉽게 만들 수 있었고 아주 간단했습니다.
우선 아주 간단한 요리 순서부터 알려 드리겠습니다.
I tried so many times making a PERFECT meringue. I'm going to tell you tips and ways you can make a perfect meringue without failing.
First, I will tell you the cooking steps.
[ 재료 Ingredients ]
- 2 흰자 (2 Egg whites)
- 설탕 1/4 컵 (1/4 Cups of Sugar)
- 바닐라 추출액 1 방울 (1 Drop of Vanilla Extract)
(1) 흰자랑 노른자랑 분리하세요.
First, separate the egg yolk and the egg whites.
***꼭 알아두세요!!! (첫 번째 팁)*** 흰자랑 노른자를 분리할 때 노른자가 흰자에 조금이라도 있으면 실패할 수도 있습니다. 노른자가 있으면 머랭이 단단해 지질 않습니다.
***MUST KNOW!!! (1st Tip)*** When separating the yolk from the yolk, it may fail if there is even a small amount of the yolk in the yolk. If there is a yolk, the meringue is hard and not fat.
흰자에 설탕 1/3을 나눠서 누세요. 그리고 휘핑기로 휘핑해 주세요
Add 1/3 of sugar inside the egg whites little by little when mixing. Then, keep mixing for a few minutes.
(2) 남은 설탕들을 나눠서 넣으며 휘핑하세요.
Put the rest of the sugar in as whipping the meringue.
***(두번째 팁)*** 설탕을 한꺼번에 다 부으면 설탕이 잘 안 녹습니다. 나눠서 넣어주세요.
***(2nd Tip)*** If you pour the sugar all at once, it won't melt well, so make sure you pour the sugar little by little.
(3) 머랭이 단단해졌을 때 바닐라 추출액 아니면 레몬즙을 2방울 넣어주세요.
Add 1 drop of vanilla extract or 1 drop of lemon juice.
***(세번째 팁)*** 머랭이 조금이라도 물렁하면 빨리 녹을 수 있어서 마지막에 조금 더 휘핑해주세요. 뿔이 단단히 생겼으면 다 완성됐습니다. (머리 위에 드러 올려 봐도 흘러내리지 않으면 완벽한 겁니다.)
***(3rd Tip)*** If the meringue is too soft, it might melt quickly, so whip a little more at the end to make it stiff. If the tip is very stiff, it's completed. (It's perfect if it doesn't flow down even if you put it over your head.)
완성~~
오늘은 제가 완벽한 머랭을 만들어 봤습니다. 도움이 되셨길 바랍니다. 그럼 안뇽~~ \(^ㅁ^)/
Finished~~
I hope this helped a lot~~ \(^ㅁ^)/
달달한 말차 마카롱 만들기 Simple Matcha Macarons Recipe (0) | 2021.12.21 |
---|---|
Air fryer 초간단 닭 날개 치킨윙 레시피 Super simple Chicken wings Recipe (0) | 2021.12.18 |
프레첼 머랭쿠키 만들기 (아주 쉽고 간단한!) Pretzel meringue cookies (VERY SIMPLE) (0) | 2020.08.30 |
도라야끼 만들기 How to make Dorayaki (0) | 2020.07.21 |
카라멜 커스터드 푸딩 만들기 Caramel Custard Pudding (0) | 2020.07.03 |
댓글 영역