[재료 Ingredients]
- 계란 5개-5 Eggs
- 설탕 1/3 컵-1/3 Cups of Sugar
- 우유 540 ml-540 ml of Milk
- 박력분 1 컵-1 Cup of All-purpose Flour
- 식용유 23ml/버터 1/2 컵-23ml of Cooking Oil OR 1/2 Cup of Butter
(1) 계란을 깨서 큰 볼 그릇에 넣은다. 그다음 설탕을 위에 추가하고, 섞는다.
Crack the egg and put it in a big bowl. Then pour sugar on top and mix.
(2) 우유를 섞어가면서 조금씩 붓는다. 잘 섞은 다음, 식용유/버터를 넣고 또 섞는다.
Pour the milk a little by little, and start to mix. After mixing well, add Cooking Oil/Butter, and mix again.
(3) 박력분을 붓고 뭉친 게 많이 없어질 때까지 잘 섞어준다.
Pour the flour and mix until the chunky flour mixture starts to smooth out.
(4) 믹스에 뭉친 밀가루가 아직 있을 수 있어서 체에 한번 걸린다.
There might be some chunky flour mixture still, so pour it in a sieve and smooth the chunk out.
(5) 프라이팬을 가스레인지 위에 올리고. 기름을 붓고 데운 다음, 키친 페이퍼로 골고루 핀다.
Place the frying pan on top of the stove. After applying cooking oil on top of the frying pan, spread it evenly with a kitchen paper.
(6) 반죽을 1/4식 국자로 떠서 프라이팬에 중앙에 붓는다. 얇게 만들기 위해서 프라이팬의 손잡이를 잡고 올려서 골고루 돌려서 펼친다.
Pour 1/4 of the mix(each) on top, and on the center of the frying pan. For it to make it thin, hold the handle, raise it, and turn it evenly to spread it out.
(7) 크레페를 타지 않게 익히고 노릇노릇 해졌을 때 뒤집는다.
Turn over the crepe when it becomes a little bit yellowish.
(8) 다 익었으면 접시에 올려서 살짝 식혀준다.
After it's all cooked, place it on something where it can cool down a bit.
그럼 끝~ 과정이 길게 느껴져도 되게 간단하고 쉬웁니다^^
Finished~ The process might feel very long, but it's not that complicated^^
크레페를 즐길 수 있는 방법은 많고 다 향합니다. 저는 "길거리 크레페"를 비슷하게 만들어봤습니다.^ㅁ^
There are many ways you can enjoy your crepes. I tried the "Street Food-Crepe" ^ㅁ^
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