[재료 Ingredients]
<맛살 샐러드 재료 Crab Meat Salad Ingredients>
- 게맛살-Crab Meat
- 마요-Mayonnaise
- 고추냉이-Wasabi
<초밥 재료-Sushi Rice Ingredients>
- 흰쌀밥 (밥공기 5개 불량)-White Rice (5 Bowls of Rice)
- 식초 2 숟갈-3 Spoons of Vinegar
- 미향 3 숟갈-3 Spoons of Mihyang(Cooking Wine Style)
- 설탕 1 1/2 숟갈-1 1/2 Spoons of Sugar
<다른 재료들 Other Ingredients>
- 김 6장-6 Wraps of Sushi Seaweed
- 채 썬 페르시안 오이(3 개)-3 Sliced Persian cucumber
- 아보카도 2개-2 Whole Avocado
- 치즈(옵션)-Cheese(Optional)
- 날치알(옵션)-Tobiko(Optional)
게맛살은 초밥용으로 써도 되고. 맛살 팩으로 돼있는 걸 써도 됩니다. 저는 초밥용 게맛살로 만들었습니다. 게맛살 스틱으로 만드는 분들은 맛살을 잘게 찢으세요.
게맛살에 마요네즈와 고추냉이를 넣어 섞어주세요.
You can use the Crab Meat for Sushi, or you can use the original Crab Meat. For me, I used the Crab Meat for Sushi. For those who are using the original crab meat, shred it small.
After you're done with that, add mayonnaise and wasabi into the crab meat, then mix.
식초 5 숟갈, 미향 3 숟갈, 설탕 1 1/2 숟갈을 횐쌀밥에다 붑고 섞으세요.
Pour 5 Spoons of Vinegar, 3 Spoons of Mihyang/Cooking Wine Style, and 1 1/2 Sugar into the white rice, then mix.
1) 재료를 다 만들고 준비했으면, 초밥 싸기를 시작합니다.
우선 비닐랩으로 김발을 싸고 그 위에 초밥 김을 깔아주세요. 밥을 한 주먹 정도 김 뒷면에 골고루 올려주세요.
Once you have made and prepared the other ingredients, start wrapping the sushi.
First, wrap the sushi rolling mat with plastic wrap, and put the sushi seaweed on top of that. Spread the rice evenly on the back of the seaweed.
2) 김을 뒤집어서 게맛살 적당히, 슬라이스 아보카도 4개, 오이 적당히를 일자로 넣어 주세요.
Turn (the seaweed with rice) over, and add the crab meat, 4 sliced avocados, and some cucumbers on top.
3) 먼저 손으로 조금 말아주다. 팽팽하게 김발로 돌돌 말아주세요.
First, roll a little by hand. Then roll it with the sushi rolling mat to make it tight.
4) 초밥을 자르기 전, 롤 위에 치즈를 올리고 싶으면 지금 올려주세요. 저는 아무것도 올리지 않았습니다.
If you want to put the cheese on top of the roll before cutting the sushi, you should do it now. For me, I didn't put any topping.
5) 마지막으로 초밥을 칼로 썰어주세요. 초밥 위에 날치알, 소스, 연어, 등 을 토핑 하고 싶으시면 자른 다음 위에 뿌려주세요.
Lastly, cut each rolls with a knife. If you want toppings like Tobiko, Sauce, salmon, etc. on the sushi, sprinkle it on top after cutting.
제가 초밥 중에 2줄을 다른 만드는 방법으로 만들어 봤습니다. 이 비주얼과 과정은 김밥과 똑같습니다. 맛은 오리지널 거랑 거의 똑같습니다(맛의 느낌은 조금 다릅니다).
과정은 첫 번째 거랑 조금 다릅니다. 밥을 김 위에 골고루 펴 올리는 거까지는 똑같습니다. 근데 김을 뒤집으는 대신 다른 재료들을(게맛살, 오이, 아보카도) 그 상태로 올려주세요. 그런 다음 말아주는 것과 칼로 자르는 거는 첫 번째 꺼랑 똑같습니다.
그럼 완성됩니다.^^
I made 2 rows of sushi in a different way. The visual and process are the same as Gimbap. The taste is almost the same as the original one (the taste is a little different though).
The process is a little bit different from the first one. It's the same process as the original one(first one) until the rice is spread evenly over the seaweed. But instead of flipping the seaweed with rice, add the other ingredients(Crab Meat, Cucumber, and Avocado) on the front(the side that has rice). Finally, rolling and cutting with a knife is the same as the first one.
Then it's completed.^^
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