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크림 새우 - 백종원 레시피 Creamy shrimp recipe

Cooking

by saltdoll 2020. 6. 2. 12:50

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새우튀김을 만드려고 레시피를 찾다가,
우연히 집밥 백선생 프로그램의 크림새우를 발견하게 되었습니다.

생각보다 간단하여서, 도전해 보기로 했답니다.

When I was looking for how to make tempura shrimp,

I found Baek Jong-won chef's program on how to make Creamy Tempura Shrimp.

It looked simple, so I tried making the same thing. 

 

크림 새우 레시피를 찾다보면, 백종원님과 이연복님의 레시피가 나옵니다.

개인적으로 저는 쉬운 백종원님의 크림 새우를 만들어 보았습니다.

너무도 간단하면서도, 중국집에서 먹은 그 맛이 난다는 게 너무 놀랍습니다.

If you look for the Creamy Shrimp recipe, you would find the recipe of Baek Jong-won and Lee Yeon-bok. 

Personally, I made Baek Jong-won's easy Creamy Shrimp.

It is simply made, and I think it is better than the ones in the Chinese restaurant.

크림 새우 Creamy Shrimp

[재료 Ingredients
튀김가루(or 밀가루) 1컵 1 Cup of Tempura Powder (or Flour)
물 1/2컵 1/2 Cup of Water 
새우 (자숙새우 or 냉동새우) 1컵 Shrimp (or frozen shrimp)
설탕 2큰술 2 Tablespoon of Sugar
마요네즈 4큰술 4 Tablespoon of Mayonnaise
식초 1큰술 1 Tablespoon of Vinegar

** 재료는 양에 따라서, 배수로 해주시면 됩니다. Depending on the amount of material, you can make them in multiples.

 

(1) 먼저 튀김 옷을 만들어 줍니다. First, make the tempura mix

물 + 튀김가루 비율을 1:2로 넣고, 걸축하게 만들어 줍니다. Put Water + Tempura powder 1:2, make it thick

 

(2) 튀김 옷에 새우를 입혀줍니다. Put the shrimp inside the tempura mix. 

자숙 새우 튀김옷 입히기 Applying the sushi shrimp to tempura mix 
냉동 새우 튀김옷 입히기 Applying tempura mix to the frozen shrimp(after it's melted)

 

(3) 1차 튀기기 
2번 튀겨줘야 빠삭함이 더합니다. 

Fry it once, the first time

Then fry it twice to make it crispy.  

 

 

(4) 크림소스 만들기 
설탕 2큰술 + 마요네즈 4큰술 + 식초 1큰술 비율로 만들어 줍니다. 

Cream Sauce Making:

2 Tablespoons of sugar + 4 Tablespoons of Mayonnaise + 1 Tablespoon of Vinegar. 

설탕:마요네즈:식초 = 1:4:1 비율료 넣어주세요. Put Sugar:Mayonnaise:Vinegar=1:4:1

 

(5) 2차 튀김 2nd Time Frying

약간 식은후 2차 튀김을 합니다. 오른쪽은 굴로 만들어 보았습니다. After it's a bit cooled, fry it the second time.

 

(6) 약한 불에 크림소스 만들기 
(주의) 약한 불이 아니면, 하얀색으로 됩니다. 약한 불로 노란색으로 만들어줍니다. 

저의 경우 설탕:마요네즈:식초 = 6:12:3 으로 했는데, 마요네즈는 10정도가 적당한 것 같습니다.
(Tip: 재료의 양이 많아지면, 마요네즈 양을 줄이세요)

Making Cream Sauce over low heat:

(Caution) If it's not over low heat, it becomes pale white. Make it light yellow with light fire. 

In my case, I used Sugar:Mayonnaise: Vinegar= 6:12:3, but 10 mayonnaise would be about fine. 

(Tip: If the amount of ingredients increases, decrease the amount of mayonnaise)

약한 불에 저어주면, 연한 노란색으로 변합니다. It will turn light yellow if you stir it in a light fire.

 

(7) 약한 불에 튀긴 새우를 버무리기 Stir the shrimp that had been fried lightly. 

불을 끄고 버무려줘도 괜찮습니다. It would be okay to mix even when the gas is turned off. 

2번 튀겨둔 자색 새우 + 냉동새우 + 냉동굴까지 한번에 버무려 줍니다. 2nd time frying 

 

간단하게 집에서 만든 크림새우, 중국집에서 만든 것보다 맛있네요. 

왜 이게 중국집에서 그렇게 비싼 건지 잘 모르겠네요?.?

가성비 + 효율성, 모든 부분 갑인 요리입니다.

한 번쯤 집에서 만들어 보시길, 추천 메뉴입니다.

In my opinion, this simple homemade shrimp is better than the ones in the Chinese restaurant. 

The cost and the effectiveness in All-In-One Dish. I would recommend for you to try making this Creamy Shrimp. 

완성된 크림새우 Finished Creamy Shrimp

[ 집밥 백선생 3 크림새우 만들기 - 05/23/2017 - EP.15 ]-Video of how to make Creamy Shrimp(Baek Jong-won's recipe)

[ 집밥 백선생 3 크림새우 만들기 - 05/23/2017 - EP.15 ]- Video of how to make Creamy Shrimp(Baek Jong-won's recipe)

 

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