돼지고기 요리는 부위별 특징에 따라 요리가 나뉩니다.
그러나, 된장 양념구이는 삼겹살, 등심 등 돼지고기의 부위를 타지 않는 요리입니다.
Pork dishes are all divided into their own characteristics of each part.
However, the Grilled Miso Marinated Pork is a dish that does not burn pork, such as pork belly and sirloin.
집에 남은 돼지고기를 이용한 된장 양념된 돼지고기 구이를 만들어 보려고 합니다. I am going to make Miso Marinated Pork with some of the leftover pork.
(1) 돼지고기를 고기를 정당한 정도로 잘라줍니다. Cut the pork to the right amount.
[ 양념 재료 ] {Seasoning Ingredients}
된장 2 큰술 (쌈장이 있다면, 쌈장 1 큰술도 괜찮습니다) 2 Tablespoon of Miso
청주 1 큰술 1 Tablespoon of Rice Wine
매실액 1 큰술 1 Tablespoon of Plum Extract
올리고당 1 큰술 (또는 꿀 1 큰술, 만약에 모두 없다면, 설탕 2 큰술도 괜찮습니다.) 1 Tablespoon of Syrup (Or 1 tablespoon of honey. If you do not have any of those, you can use 2 tablespoons of sugar.)
다진 마늘 ½ 큰술 1/2 tablespoon of chopped garlic
다진 파 Chopped Green Onion
(2) 위의 양념을 양념 통에 넣고, 잘 섞어줍니다. Pour the seasoning, you just made, into a bowl, then mix.
(3) 만들어진 양념된장으로 고기에 잘 섞어 주거나, 양념을 발라주는 방법 중에 하나를 사용합니다. With the seasoned miso, you can either mix it well to the meat, or you can apply the seasoning to the meat.
(4) 잘 양념된 고기는 냉장고에 한 시간 정도 잘 숙성해 줍니다. If the seasoned meat turned out well, ferment into the refrigerator for about an hour.
(5) 팬에 식용유를 넣어서 고기를 익혀주면 됩니다. (식용유를 넣지 않으면, 양념고기가 타서 팬에 붙습니다.) Pour cooking oil on a frying pan, and cook the meat. (If you do not apply any cooking oil to the frying pan, the seasoned pork might stick on the pan and burn.)
Tip. 프라이팬의 뚜껑을 덮어주시면, 고기 안까지 잘 익고, 육즙도 덜 날아갑니다.
Tip. If you cover the frying pan with a frying pan cap/lid, the meat will cook better and the juice will splash and fly less.
간단하면서도, 쉽게 만들 수 있는 요리입니다. This dish is made very simple and easily.
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