상세 컨텐츠

본문 제목

카라멜 커스터드 푸딩 만들기 Caramel Custard Pudding

Cooking

by 은지 CoCo Mochi 2020. 7. 2. 21:40

본문

반응형

완성된 카라멜 커스터드 푸딩  Finished Caramel Custard Pudding

[재료 Ingredients
- 계란 노른자 1개-1 Egg Yolk 
- 뜨거운 우유 180ml-Warm Milk 180ml 
- 설탕 20g-Sugar 20g
- 바닐라 오일 1 방울-Vanilla Extract 1 drop 
- 젤라틴 4g + 물 20ml-Gelatin 4g + Water 20ml

카라멜 Caramel
- 설탕 25g-Sugar 25g 
- 물 1 작은술-Water 1 TSP

 

만드는 순서
Cooking Steps

 

(1) 우선 푸딩이 붙지 않게 컨테이너에 오일을 발라주세요. 

Oil the container so that the pudding doesn't stick.

오일 바르기 Oiling

 

(2) 만들기 시작하세요- 프라이팬을 가스 위에 올린 뒤, 설탕과 물을 부어주세요. 거품이 나기 시작할때 카라멜을 푸딩 컨테이너에 부어주세요. 

Start Making the Carmel- Place the frying pan on top of the stove, and pour sugar and water. When it starts to make bubbles, pour that into the pudding container. 

설탕-->물-->녹이기 Sugar-->Water-->melting

 

(3) 카라멜은 다 완성됐고, 이제 계란 노른자와 설탕을 다른 볼 그릇에서 섞어주세요. 우유를 전자레인지에 1~2 분을 데우고 믹스에 부어주세요. 

Now mix the egg yolk and the sugar into a separate bowl. Then heat the milk in the microwave for about 1~2 min. Pour that into the mix. 

노른자-->설탕-->데운 우유 Egg Yolk-->Sugar-->Warm milk

 

(4) 젤라틴을 만들어주세요. 젤라틴과 물을 섞어서 덩어리가 됐을 때 이전 믹스에 너어서 같이 섞어주세요. 다음, 바닐라 오일을 한방울 정도 넣어 섞으세요. 

Now, make the gelatin. Mix gelatin and water until it becomes a bit chunky. Pour that into the mix, and pour one drop of vanilla oil as well. 

젤라틴-->바닐라 오일-->섞기 Gelatin-->Vanila Oil-->Mix

 

(5) 이제 믹스를 체에 몇 번 걸러주세요. 그걸 푸딩 컨케이너에(카라멜 있는) 부어주세요. 부었을 때 거품들이 생길 수 있는데 거품들을 꼭 제거해주세요. 

Now, pour the mix through a sieve a few times. Then, pour that into the pudding container(the one with the Carmel on the bottom). After you poured the mix, there might be bubbles on top, so make sure you remove the bubbles. 

붑기 Pouring

 

(6) 랩에 싸서 냉장고에 3시간 정도 보관하세요.

Wrap the container with rap and store it in the refrigerator for about 3 hours. 

랩에 싸고 냉장실에 보관하기 Wrap it and store it in the fridge

 

(7) 시간이 다 됐으면 냉장고에서 꺼내 주세요. 접시를 푸딩 컨테이너 위에 누고 거꾸로 돌려서 윗부분을 살짝 쳐주세요. 그럼 푸딩이 빠져 나올 것입니다.

When it's all ready, take the pudding out from the fridge and remove the wrap. Get a plate and place it on top of the container, then flip it upside down. The pudding will come out, and it will be ready for you to enjoy~

푸딩을 빼주세요. Take out the pudding

 

 

완성~~ Finished~~

 

반응형

관련글 더보기

댓글 영역