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도라야끼 만들기 How to make Dorayaki

Cooking

by 은지 CoCo Mochi 2020. 7. 20. 21:32

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완성된 도라야끼 Finished Dorayaki

 

[ 재료 Ingredients ]
- 팥 (Red Bean Paste)
Pancake: 
- 계란 2개 (2 Eggs)
- 설탕 1/3 컵 (1/3 Cups of Sugar)
- 허니 1/8 컵 (1/8 Cups of Honey)
- 케이크 가루 1/3 컵 (1/3 Cups of Cake flour)
- 베이킹파우더 1/2 작은술 (1/2 Tsp Baking powder)
- 물 2 작은술 (2 Tsp of Water)

 

만드는 순서
Cooking Steps 

 

(1) 계란을 깨고, 설탕을 부우고, 꿀을 부우세요. 

Crack the egg, pour the sugar, and pour the honey in a bowl. 

계란--설탕--꿀 Egg--Sugar--Honey

 

(2) 그다음, 섞어주세요. 잘 섞은 뒤, 케이크 가루를 체에 한번 걸러주세요. 또 섞어주세요. 

Then, mix well, and pour the flour in the sieve. Mix again. 

섞기--케이크 가루--또 섞기 Mix--Cake Flour--Mix again

 

(3) 잘 섞은 뒤, 10분 동안 랩을 싸서 놔두세요. 10분이 자랐으면 물을 붓고 섞으세요. 

After it's mixed well, wait for 10 minutes. When 10 min has passed, pour water.

랩 싸기--물-섞기 Wrap--Water

 

(4) 이제 펜케이크 만들 준비 하세요. 프라이팬에 식용유를 붓고 가스 위에 대우고 프라이팬에 반죽을 적당히 (동그랗게) 부으세요. 2 분동 안 익혀주세요.

Now start making the pancakes. Pour some cooking oil on the frying pan and place it on top of the stove. Then pour the mix to a round shape. Cook it for about 2 minutes. 

식용유--반죽붑기--익히기 Cooking Oil--Pour mix--Cook

 

(5) 2 분이 지나면 위에 버블이 조그마게 생길 겁니다. 그때 펜케이크를 뒤집으세요. 뒤집은 뒤, 1분 동안 또 익히세요. 

After 2 minutes have passed, small bubbles will start to appear. Then Flip the pancake and cook it for 1 more minute. 

뒤집기--또 익히기 Flip--cook

 

그렇게 반복해서 팬케이크를 만들면 됩니다. 

Repeat making the pancakes by doing the same thing. 

 

 

(6) 팬케이크를 다 만들었으면 이제 팥을 팬케이크 가운데에 충분히 넣으세요. 그리고 팬케이크 한 장을 더 위에 덮어주세요. 

After you made the pancakes, put enough red beans in the middle of the pancake. Then cover one more pancake on top. 

팥--한장 더 덮기 Red Bean Paste--Cover one more pancake on top

 

 

Enjoy~ -끝-

완성된 도라야끼 Finished Dorayaki

 

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