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달달한 말차 마카롱 만들기 Simple Matcha Macarons Recipe

Cooking

by Lee Eunji 2021. 12. 21. 11:01

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쉽게 만드는 말차 마카롱 (Simple Recipe: Matcha Macarons)


안녕하세요. 제가 오늘은 말차 마카롱 만들기를 시도해 보았는데요! 초보자들을 위한 쉽고 빠르게 만들 수 있는 마카롱 요리 방법을 한번 같이 보시죠~
Hello! Today, I will be sharing a simple recipe for "Matcha", Green Tea Macarons.

아주 촉촉하고 달달해요! ^^
*꿀팁*
하루 정도 냉장고에 실온 해주시면 마카롱이 더 꿀맛입니다~

It's very sweet and also very crunchy! :)
*Tip*
Leave it in the refrigerator and enjoy the macarons after it cools down.

[ 재료 Ingredients ]

~꼬끄 재료 (Shell Ingredients):

머랭(Meringue):
- 휜자 1개 (1 Egg White)

- 설탕 가루 1/4 컵 (1/4 cup Powdered Sugar)

가루(Powders):
- 아몬드 가루 1/4 컵 (1/4 cup Almond Flour)

- 설탕 가루 1/3 컵 (1/3 cup Powdered Sugar)

- 녹차(말차) 가루 1 작은술 (1 tsp. Matcha Powder)

~필링 재료 (Fillings Ingredients):

- 크림 치즈 1/4 컵 (1/4 cup of Cream Cheese)

- 설탕 가루 1/4 컵 (1/4 cup Powdered Sugar)

- 우유 1 작은술 (1 tsp milk)






만드는 순서
Cooking Steps


우선 머랭을 만들기 시작해 주세요.
Start by making the meringue.

참고: (머랭 만드는 방법은 따로 이 링크 를 참고해 주세요^^)
Note: The recipe for meringue is provided in this link.



완성된 머랭에 슈가 파우더, 아몬드 가루와 마차 가루를 체망에 부어 덩어리를 없애 주세요.
Sift the dry ingredients into the meringue(Until there aren’t any clumps of powder).


가루와 머랭을 살살 섞기 시작해 주세요.
Start mixing the dry ingredient with the meringue softly. (Do not mix too much YET)


이제 제일 중요한!! 마카로나주 입니다.
가루가 안 보일 때까지 가볍게 섞어주세요. 총 2~3번의 마카로나 쥬를 해주세요.
마카로나쥬 확인: 반죽을 올려서 S모양으로 떨어뜨릴 때 부드럽게 떨어지면 완성된 겁니다.
*마카로나쥬를 너무 많이 하실 경우에는, 오버 마카로나쥬가 되어 실패 원인이 될 수 있습니다.
The most important/hardest step: Macaronage.
Mix until none of the powders are visible. Make sure you do this 2~3 times.
Checking Macaronage: If the mix falls softly when dropping it into an "S" shape, it is completed.
*If you do too much macaronage, it may become over mixed and cause a failure.


반죽을 짤주머니에 넣어서 종이호일 위에 3cm 크기로 짜주세요. 기포가 없어질 때까지 팬을 내리쳐 주고 30~40분 동안(손으로 만졌을 때 묻어나지 않을 때까지) 건조해 주세요.
Fill the piping bag with the mixture and squeeze it onto parchment paper in 3cm circle pieces.
Hit the pan until bubbles disappear and let it dry for 30-40 minutes (until it's dry when touched).

150C(300F) 예열된 오븐에서 15분 구워주세요.
꼬끄가 다 구워지면 오븐에서 빼주세요. 꼬끄를 10~20분 정도 식혀주세요.
*꼬끄가 뜨거운 상태로 빼주시면 안 됩니다!
Bake in an oven preheated to 150C(300F) for 15 minutes.
When the shell is cooked, take it out of its own. Let the shell cool for about 10-20 minutes.
*Do not remove the shell while it's hot!

꼬끄가 다 식혀지면, 종이호일에서 띄어주세요.
꼬끄 만들기는 완성~
When the shells are cooled down, remove it from the parchment paper.


이제 필링을 만들기 시작해 주세요.
계란 노른자와 설탕을 섞어주세요. 따로 녹차가루와 우유를 냄비에 넣어서 데워질 때까지 섞어 주세요. 냄비에 있는 녹차 믹스를 계란 믹스에 조금씩 부우면서 섞어주세요.

Now start making the fillings.

Mix egg yolks and sugar together. Separately put matcha powder and milk in the pot and mix until it becomes warm. Pour that mixture into the egg mix little by little, and mix.


다시 냄비로 옮겨서 덩어리로(걸쭉해질 때까지) 저어주세요 (너무 굳게 섞거나 타지는 않도록 주의해주세요).
Transfer it back to the pot and stir until it becomes lumpy (be careful not to mix it too much to burn it).


마지막으로, 실온 된 버터를 나누어 부드러워지게 섞어주세요.
Lastly, mix it with butter little by little, until it becomes soft.


필링이 완성되면 짤주머니에 넣어서 꼬끄에 적당히 짜주세요.
마카롱이 완성되면 냉장고에서 1~2시간 이상 굳을때 까지 보관해 주세요.
When the filling is complete, put it into a piping bag and squeeze it onto the shell.
When the macarons are finished, keep them in the refrigerator for 1-2 hours or more until they harden.




완성! 즐겨 드세요~
Finished! Enjoy~

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