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부드러운 에그타르트 만들기-Making Soft Egg Tart

Cooking

by 은지 CoCo Mochi 2020. 5. 11. 15:47

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▶️ 재료(materials)-9 servings/12 servings ◀️ 

-머핀틀 12개분 (Muffin mold-3x4)

 

▶️ 에그타르트 필링 재료 (Fillings ingredients)◀️ 

-계란노른자 4개 (4 Egg Yolk)

-우유 190g (3/4 cups of milk) [만약에 12개 원하신다면 1/3 더 누세요. Add 1/3 more cups of milk if you want 12 servings.]

-생크림 110g (1/2 cups of whipped cream)

-바닐라 추출액 1 tsp./바닐라 빈 1개 (Vanilla extract 1 tsp. /Vanilla Bean 1 bean)

 

▶️ 에그타르트 파이지 (Pastry ingredients)◀️ 

-박력분 160g (2/3 cups of All-purpose Flour/Bread Flour)[만약에 12개를 원하신다면 1/3컴을 더 누세요. If you want 12 servings, add 1/3 more cups. 

-설탕 6g (0.21oz of sugar)

-차가운무염 버터 105g (3.7oz unsalted butter)

-소금 1/2 tsp. (1/2 tsp. of salt)

-차가운 물 55g (1/4 cups of cold water)

Cooking Steps Video(This video only shows the ingredients, not the measurements too.)

 

 

Cooking Steps

1) - 파이지 부터 만들기 시작하세요. Start off making the pastry

    - 우선 전 차가운 버터를 4조각으로 길쭉하게 잘라서 밀가루랑 같이 큰 볼/그릇에다가 넣습니다. Cut the butter into 4 long pieces and add that into a big bowl. Add flour as well into the same bowl.

    - 그걸 저어준 다음, 차가운 물에 설탕과 소금을 부어 그걸 전부 꼭같은 그릇에 부어줍니다. 그다음에 섞어주세요. After mixing, pour salt and sugar into the water. Then Pour that into the mix. Mix again.

 

버터 4조각(4 long pieces of butter)                                                                   소금, 설탕, 물을 부으세요(Pour Salt, sugar, and water)

2) - 그 믹스를 비닐봉투 또는 지퍼백에 넣어 냉장실에 30분 정도 놔두세요 Put the mix into a zipper bag or plastic bag. Put that inside the refrigerator for 30 min. 

믹스를 비닐봉투/지퍼백에 넣어주세요(Put the mix in the zipper bag)

3)  - 그동안 필링을 만들기 시작하세요. 노른자 4개를와 바닐라 추출엑을 다른 그릇에 붑고 또 섞어주세요. Start making the fillings. Add 4 egg yolks and vanilla extract into a separate bowl. Then mix. 

     - 그 다음 냄비에 우유, 생크림과 설탕을 부어준다음 거품이 조금식 나기 시작할때까지 데워주세요. Then in a stove, pour milk, whipped cream, and sugar. Heat it until it starts to make bubbles. 

     - 다 데워졌으면 그걸 계란 믹스에 부어주세요. 섞어주세요. After it's heated, pour that into the egg mix. Mix again. 

1) 노른자 4개(4 egg yolk)                                                                       2) 바닐라 추출액을 부으세요(Pour the Vanilla Extract)

 

3) 우유와 생크림을 부으세요(Pour milk and Whipped Cream)                                                                4) 설탕도 부으세요(Pour the sugar)
5) 거품이 날때까지 데워주세요(Heat it until it makes bubbles)

4) - 30분 이 지났으면 냉장고에서 파이지 반죽을 뺀다음 그 반죽을 9개/12개로 둥글게 만들어주세요. (끈적끈적 할수도 있으니까 밀가루를 살짝 무처주세요) After 30 min., take out the pastry dough from the refrigerator and shape the dough into 9 or 12 balls. (If it gets sticky, add some flour to it)

반죽을 둥글게 만들어 주세요

5) -머핀틀에 파이지를 넣고 모양을 만들어 주세요. Shape the pastry on the muffin tray.(Not too thick)

 

모양 만들기

6) - 그 다음 필링을 부어주세요. Pour the fillings(not completely)

필링을 부으세요

 

7) - 오븐에 80도로 예열시키고 35분 정도 구워주세요. Put it in the oven(355 degrees) for 35 min. 

    - 다 구워졌으면 오븐에서 빼주세요. After it's baked, take it out from the oven. 

오븐에서 빼주세요

그럼 완성~ Finished~ Enjoy!!

 

 

 

 

 

 

 

 

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